Facebook
40 СУ "Луи Пастьор" - София
Иновативно екоучилище

7-класници от СУ “Луи Пастьор“ - София посетиха „Асарел-Медет“ АД

7-класници от СУ“Луи Пастьор“-София посетиха „Асарел-Медет“АД     

      „Защо багерите са с вериги, а не с гуми“, „Колко волта ток е нужен, за да заработи една машина“, „Как един камък се превръща в мед“. Това бяха само част от въпросите на 7-класниците от Средно училище „Луи Пастьор“ – гр. София, които днес посетиха „Асарел-Медет“АД.
В кратка презентация, в зала „Асарел“, на Хотел & SPA Каменград, минералогът на дружеството ни Венцислав Стоилов разказа на децата какъв е пътят на медта, какви видове минерали се добиват от находище „Асарел“ и отговори на всички техни въпроси.
След открития урок по география на тема „Полезни изкопаеми“ 7-класниците разгледаха двете фирмени експозиции на „Асарел-Медет“АД и се запознаха с историята и развитието на компанията. Кофата на един от „пенсионираните“ челни товарачи се оказа малка да побере всички 33 деца, които посетиха дружеството и си направиха куп селфита за спомен пред изведените от употреба минни машини и оборудване.

7-класници от СУ “Луи Пастьор“ - София посетиха „Асарел-Медет“ АД - Изображение 17-класници от СУ “Луи Пастьор“ - София посетиха „Асарел-Медет“ АД - Изображение 27-класници от СУ “Луи Пастьор“ - София посетиха „Асарел-Медет“ АД - Изображение 37-класници от СУ “Луи Пастьор“ - София посетиха „Асарел-Медет“ АД - Изображение 47-класници от СУ “Луи Пастьор“ - София посетиха „Асарел-Медет“ АД - Изображение 5