Facebook
40 СУ "Луи Пастьор" - София
Иновативно екоучилище

 

Европейски ден на спорта в училище

30.09.2022 г.

 

  Европейски ден на спорта в училище /ЕДСУ/ се осъществява в последния петък на месец септември. Той се организира от Сдружение „BG Бъди Активен” и е част от националната кампания NowWeMOVE.

   Основната цел на кампанията е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

  Ето защо с включването  в тази спортна кампания екипът на 40 средно иновативно екоучилище си постави за цел да насърчи  учениците да станат по-активни участници в здравословния начин на живот, да станат по-бързи, по-силни, по-смели, по-енергични, по-екологично мислещи. Да се преборят  със застоялия начин на живот пред компютъра, защото е ясно, че  двигателната активност е предпоставка за добро здраве.

  Тази година допълнителната тема на кампанията  “Зелено образование чрез спорт”, предполагаше насърчаване на физическата активност и зелено мислене. Затова игрите, посветени на опазването на околната среда, бяха  разработени  под мотото “Спорт#БезОтпадъци“  и бяха с фокус върху намаляване на отпадъците и тяхното разделно събиране и рециклиране.

  Учениците от 4 клас се включиха с разнообразни екоигри и спортни състезания. След спортната надпревара проведоха трудова акция по почистване на училищния двор и прилежащите му площи от отпадъци. В края на събитието участниците в кампанията бяха наградени с грамоти и спортни пособия.

 

 - Изображение 1 - Изображение 2 - Изображение 3 - Изображение 4 - Изображение 5 - Изображение 6 - Изображение 7 - Изображение 8 - Изображение 9