Facebook
40 СУ "Луи Пастьор" - София
Иновативно екоучилище

     През 2020 г. бяхме поканени от българското културно дружество в гр. Нови Сад - Сърбия да участваме в изложба във връзка с празниците на славянската писменост. От 40 СУ бяха изпртени снимки на рисунки, които бяха принтирани и експонирани на изложба в градската библиотека на града, която ще продължи до м. март. Участват ученици от 5,6 и 7 клас с преподавател и координатор Симеон Панайотов. 

 

Българско културно дружество, Нови Сад, Сърбия

 

 КОНКУРС ЗА РИСУНКА/КАРТИНА НА ТЕМА

 КИРИЛИЦА – МОЯ ПИСМЕНОСТ/азбука

 

  Драги деца/ученици,

Каним ви да се присъедините кам децата от Сърбия и да участвате в нашия конкурс за рисунка.

Кириличната писменост е писменост и на Сърбия и на България, поради което нашето Българско културно дружество всяка година и тук, в Сърбия празнува Светите братя Кирил и Методий като организира пленер, а тази година и голяма изложба на  детски/ученически рисунки/картини.

 

Нарисувайте своя любима буква, украсете я с шевиците от българските народни носии, орнаментите на килимите или други декорации. Наслаждавайте се на рисуването, нека вашата мечта и творчество сътвори най-красивата кирилица.

Всички участници ще получат грамота за участие на изложбата.

Наред с нашата изложба, вашите букви ще бъдат включени и в конкурс, който е организира Библиотеката на град Нови Сад, по случай честването на 175 години от нейното създаване.

 

Сърдечни поздрави от Сърбия,

От името на Българско културно дружество - Нови Сад,

Елена Велкович

 Рисунките на ученици от 5, 6 и 7 клас с преподавател и координатор Симеон Панайотов. 

 

 

 - Изображение 1 - Изображение 2 - Изображение 3