Facebook
40 СУ "Луи Пастьор" - София
Иновативно екоучилище

В ПОДКРЕПА НА СВЕТОВНИЯ МИР! СРЕЩА С ПАЦИФИСТА ЮИЧИРО МОРИШИТА

В  ПОДКРЕПА НА СВЕТОВНИЯ МИР!

СРЕЩА С ПАЦИФИСТА ЮИЧИРО МОРИШИТА

         На 28 ноември 2019 г. учениците от 40 екоучилище бяха домакини на едно вълнуващо събитие – среща с японския активист за мир Юичиро  Моришита. Той е представител на неправителствена организация „Световен мир” - `The world HEIWA` от гр. Хирошима. Учениците   имаха възможност да се запознаят с неговите пацифистки идеи. Хората го наричат „Посланик за световния мир”. Той има мечта – да създаде приятелства в 200 държави по целия свят.

         В своята презентация той сподели болката на оцелелите от пораженията от атомните бомби, хвърлени над Хирошима и Нагазаки по време на Втората световна война. Вредите, нанесени върху живота и здравето на хората, както и върху околната среда, са ужасяващи. Неговият призив – „Да се спре използването на ядрени оръжия!”, намери съмишленици сред учениците и учителите и от нашето училище. Те се присъединиха единодушно към неговия апел за световен мир.

 

В  ПОДКРЕПА НА СВЕТОВНИЯ МИР!  СРЕЩА С ПАЦИФИСТА ЮИЧИРО МОРИШИТА - Изображение 1В  ПОДКРЕПА НА СВЕТОВНИЯ МИР!  СРЕЩА С ПАЦИФИСТА ЮИЧИРО МОРИШИТА - Изображение 2В  ПОДКРЕПА НА СВЕТОВНИЯ МИР!  СРЕЩА С ПАЦИФИСТА ЮИЧИРО МОРИШИТА - Изображение 3В  ПОДКРЕПА НА СВЕТОВНИЯ МИР!  СРЕЩА С ПАЦИФИСТА ЮИЧИРО МОРИШИТА - Изображение 4