Facebook
40 СУ "Луи Пастьор" - София
Иновативно екоучилище

   По традиция нашето училище се включва  във всички зелени инициативи. Затова и тази година отбелязахме  Световния  ден на рециклирането - 18 март с разнообразни дейности:

   Включихме се  в националната кампания на  сдружение BG "Бъди активен” –„Да превърнем ДЕН на рециклирането в МЕСЕЦ на рециклирането! От 18-ти февруари до 18 март нашите ученици бяха предизвикани в надпревара за организиране на разделно събиране на пластмасови бутилки.  Нашето училище събра 620 кг  пластмаса и ги  предаде за рециклиране на дружеството за управление на отпадъци от опаковки Екобулпак, с което имаме сключено споразумение за съвместна дейност. Така ние   се включихме в националното съревнование за титлата “Герой на рециклирането!” и за голямата награда Шишеяд! 

   В часовете по английски език в четвъртите класове под ръководството на г-жа Р. Тенжова  беше проведен урок на тема `GO GREEN`. Учениците изработиха и представиха интересни екопроекти - постери и презентации. Те посочиха основните източници на замърсяване и дадоха ценни съвети за опазването на природата. Подчертаха колко е важна ролята на рециклирането. Представяме ви някои от тях. Да поздравим зелените пазители на природата!

 - Изображение 1 - Изображение 2 - Изображение 3