Facebook
Иновативно екоучилище

 

 

  Победителите в олимпиадата BeSafeNet от 40 СУ “Луи Пастьор“ Деян Иванов, Росен Стаменов и Мартин Петков бяха наградени на официална церемония в Страсбург. Участниците бяха поздравени лично от Krzysztof Zyman, изпълнителен директор в Съвета на Европа, отговарящ за евро-средиземноморското сътрудничество за управление на риска от бедствия и от Gul Sarigul, представител на Турция в Съвета на Европа.

  Приветствие беше поднесено и от Demetrius Christou от Кипър, директор на европейски център за подготовка при бедствия и мениджър на проекта BeSafeNet.

  В обръщението си той поздрави трите отбора за добрата подготовка и подчерта, че именно младите хора са тези, които със своите идеи и действия могат да намалят климатичните промени и свързаните с тях природни бедствия.

  В изявлението си нашият екип сподели, че един от механизмите да се повлияе върху  климатичните промени е технологиите и технологичните устройства да могат да се надграждат, без да е необходимо непрекъснато да си купуваме нов компютър или телефон защото старият не е съвместим с новите технологии. По този начин светът наистина ще живее по- екологично и устойчиво.

  Участвахме и в конференция на OHTE – Observatory on History Teaching in Europe, на която се обсъждаха въпроси, свързани с преподаването на история и спзването на демокрацията в контекста на войните, случващи се в Европа и по света.

  По време на престоя си имахме възможност да се запознаем с историята и работата на Съвета на Европа, посетихме и Европейския парламент и присъствахме на работна сесия за правата на жените и младите хора.

  Незабравимо ще остане цялото преживяване в Страсбург, където коледният дух е навсякъде по улиците и в очите на хората.

 

 - Изображение 1 - Изображение 2 - Изображение 3 - Изображение 4 - Изображение 5