Facebook
40 СУ "Луи Пастьор" - София
Иновативно екоучилище

Проект "Здрави деца в България"

От м. април 2014г. 40 СОУ "Л. Пастьор" работи и по проекта "Здрави деца в България". Той е насочен към учениците от І до VІ клас и има за цел да изгради правилни здравословни навици на хранене." 

Еропейски ден за здравословно хранене и готвене за деца 

Предизвикателството Kids Athletics 

Училище за здраве за деца, родители и учители

„Училище за здраве за деца, родители и учители” се проведе в курортен комплекс Албена. В периода 1-6 юни подрастващите бяха възпитавани в усвояване на основни хигиенни навици и в превенцията срещу рискови за възрастта си болести.

Инициативата е на общоевропейския проект ЕРНЕ и се организира под егидата на просветния министър Анелия Клисарова. До сряда във ваканционното селище паралелно протече и десетото издание на Международен симпозиум по затлъстяване и заболявания, които произтичат като последствие от напълняването.

Целта на образователните лекции е да се даде съвсем ясно на децата да проумеят до какво води нездравословният начин на живот, бързото хранене с вредни продукти и липсата на спорт в ежедневието. Форумът е под крилото на 21-ия Европейски конгрес по затлъстяване. От родна страна организацията му се поема от Българската асоциация за изучаване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания „Акад. Т.

Проект "Здрави деца в България" - Изображение 1Проект "Здрави деца в България" - Изображение 2Проект "Здрави деца в България" - Изображение 3Проект "Здрави деца в България" - Изображение 4Проект "Здрави деца в България" - Изображение 5