Facebook
40 СУ "Луи Пастьор" - София
Иновативно екоучилище

ОТБЕЛЯЗВАМЕ  СВЕТОВНИЯ  ДЕН  ЗА  ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ – 4 ОКТОМВРИ

 

     В рамките на проекта „Животни помагат на хората“ Фондация „Четири лапи” гостува на учениците от 4а и 4б клас с презентация и  беседа за опазване на животните. Като училище с еконасоченост сключихме споразумение за сътрудничество и съвместна дейност с тази общественополезна организация. От интересната беседа учениците разбраха, че не само хората се грижат за  животните, но и съществуват кучета –терапевти, които помагат на хората. Заедно със своите осиновители и водачи, те се обучават и социализират. Придобиват умения за участие в различни дейности и помагат на хора от всички възрасти. Карат ги да се чувстват обичани, необходими и по-малко самотни.

     А учениците от 2а, 2б, 2в и 4б клас взеха участие в Четвъртия международен урок по хуманност, организиран от благотворителната украинска фондация `Happy Paw` / „Щастлива лапа”/ и проведоха уроци, посветени на домашните любимци и бездомните животни, в които те показаха, че животните  са неразделна част от живота на човека и ние трябва да ги обичаме, пазим и да се грижим за тях. Доброта, благодарност, вярност, саможертва и преданост   – все качества, с които по-малките ни събратя на тази планета обогатяват живота ни и ни правят по-добри и състрадателни. Трябва да даваме грижа, закрила и още нещо, с което ние, учениците и учителите от 40 училище „Луи Пастьор“ сме особено горди и смятаме, че е уникално за нас – любов към природата.

 - Изображение 1 - Изображение 2 - Изображение 3 - Изображение 4 - Изображение 5 - Изображение 6 - Изображение 7 - Изображение 8 - Изображение 9